Atso'nun Budak'a Verdiği Ödül Tartışmaları

Atso'nun Budak'a Verdiği Ödül Tartışmaları

16 Mart 2024
1862 defa okundu
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, "TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATSO Başkanı Davut Çetin'i özel ödülü bir siyasetçiye vermesi nedeniyle Ankara'ya çağıracak" dedi.

Türel, gün boyu süren yatırım gezisinin son durağı Expo 2016 Antalya sergi alanı oldu. Alan içerisindeki bir toplantı salonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türel, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in "Manavgatlılar çamur ve toprağa mahkum edildi. 10 gün süre veriyorum yoksa ben yapacağım buraları" söylemine sert eleştirilerde bulundu.

MANAVGAT KAZANACAKSA BEN KAYBETMEYE HAZIRIM

Manavgat'ta belirtilen yere Başkan Sözen'in basın toplantısından 2 gün önce asfaltlama çalışmalarına başladıklarını belirten Türel, "Memlekette hizmet yapmak isteyen can feda ne yapmak isterse yapsın. Biz orada asfalt çalışmalarına başlamamızın 2 gün sonrası bir toplantı yapmış. Alt yapı yatırımları bir belediye başkanı için cazip yatırımlar değildir. Manavgat böyle büyük alt yapı yatırımlarına alışık değildir. Keşke bunları şikayet edenler zamanında bunu yapabilselerdi. Biz bu yatırımları büyük kararlılıkla yapıyoruz. Manavgat kazanacaksa ben kaybetmeye hazırım. Bunu siyasi popülizme dönüştürmek isteyenler şov yapıyor. Bu işler kameralar önünde şov yaparak değil arka tarafta mutfakta el ele çalışarak olur. İş yapmayıp bunu vatandaşa şikayet gibi söylersen "Sen ne iş yapıyorsun" derler adama. İş bilenin kılıç kuşananındır" dedi.

"MURATPAŞA'NIN EVCİLMEN DÖNEMİNDE KASASINDA PARA VARDI"

Muratpaşa Belediyesi'nin doğalgaz kazılarının ardından açılan çukurların kapatılmadığı eleştirilerine de yanıt veren Türel, "Bazı konuları algılamakta gerçekten zorlanıyorum. Doğalgaz yatırımları ile büyükşehir belediyesinin bir alakası yok. Kazı iznini ilçe belediyeleri verir. Kazılan yerlerin üstünün kapatılmadığını takip et olmadı sen kapat. Şikayetle halka gitmek bir belediye başkanının en son başvuracağı yöntemdir. ASAT'ın yaptığı çalışmalar yeşil alanlardan geçiyor. Asfalt sorunu bu projelerde yok ki. Muratpaşa Belediyesi'ne 3 bin 500 ton asfalt verdik. Yine de veririz" dedi.

Muratpaşa Belediyesi'ne geçtiğimiz günlerde gelen haciz kararını da değerlendiren Türel, "Bir muhasebe yapmanız lazım. Geçmiş dönemde birlikte çalıştık, Süleyman Evcilmen döneminde Muratpaşa Belediyesi kasasında para olan bir belediyeydi. Bırakın borçla boğuşmayı kasasında parası olan ve borcu olmayan belediyeydi. Şimdi bakıyoruz üzücü manzaralar. Ciddi bir borç yüküyle karşı karşıya kaldıklarını duyuyorum. Bana gelen rakamlara göre 60 milyon TL'ye yaklaşmış durumda ama doğruluğunu teyit etmedim" dedi.

ATSO ÖZEL ÖDÜLÜ'NÜN SESİ ANKARA'DA YANKILANDI

Geçtiğimiz günlerde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası geleneksel ödül töreninde ATSO Özel Ödülü'nün CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili olan bir önceki dönemde de ATSO Başkanlığı yapan Çetin Osman Budak'a verilmesi Başkan Türel'in tepkisine neden olmuştu. Konuya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun el attığını söyleyen Türel, "Benim verilen ödüle tepkim söz konusu değildir. Elbette o ödül verilen kişiye layık veya değildir. Benim ticaret odası başkan adayı olduğumdan beri verdiğim bir mücadele var. Ticaret ve sanayi odalarına siyaset bulaşamaz. Siyaset böylesine sivil toplum örgütlerinde egemen olmamalıdır. Ticaret sanayi odası siyasetin arka bahçesi olmamalıdır. Bir siyasiye özel ödül verilmesi ticaret odasının geleneğinde yok. Bunu yapmaya kalkarsanız Menderes Türel'i karşınızda bulunursunuz. Orası benim eski yuvam. Yaptıkları her yanlışı yüzlerine vurma hakkım var. Ben bunu başkanın kendisiyle konuştum hata yapıyorsunuz dedim. Baktım düzeltmeye niyetleri yok. Gitmedim. Şimdi beni divan heyetiyle birlikte ziyaret etmek istiyorlarmış. Tabi bu aralar yoğun programım gereği mümkün değil ancak ne diyeceklerini de merak ediyorum. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikteydim. Oda yapılanı doğru bulmadığını ifade etti. Bu konuyu bizzat Davut Çetin'i Ankara'ya çağırarak kendisiyle konuşacağını söyledi" dedi.

Ayrıca Türel, toplu ulaşıma yapılan zammın çok oluğu eleştirilerine ise 3 yıldır zam yapılmadığı için normal bir zam olduğunu söyledi.