DSİ'den Manavgat'a 171 Milyon 357 Bin 359 TL Yatırım

DSİ'den Manavgat'a 171 Milyon 357 Bin 359 TL Yatırım

11 Nisan 2024
2038 defa okundu
Devlet Su Ä°ÅŸleri (DSÄ°) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından,  Manavgat ilçesine 2003-2016 yılları arasında 171 milyon 357 bin 359 TL yatırım yapıldığı bildirildi. 
DSÄ° 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, 2003-2016 yılları arasında  Manavgat ilçesi'ne yapılan yatırımları açıkladı.  Manavgat ilçesine 13 yılda 171 milyon 357 bin 359 TL'lik yatırımın yapıldığını belirtilen Özgür, " Manavgat Çayı Su Temini Projesi Enerji Tesislerinin Bakım ve Onarımı,  DeÄŸirmenözü  Ã‡altepe Sulaması,  Oymapınar Köyü Arazilerinin Pompajla Sulanması,  TaÅŸağıl Karabekir Göleti ve Sulaması, Turizm Dereleri Islahı, Kopak  Acısu  Ilıca Nifrit Dereleri TaÅŸkın Koruma Kopak,  Acısu,  Ilıca ve Nifrit Dereleri, Karpuz Çayı Islahı, Naras Barajı çalışmaları tamamlandı" dedi. Ä°NÅžAAT SAFHASINDAKÄ° TESÄ°SLER Ä°nÅŸaat safhasındaki 7 tesis bulunduÄŸunu söyleyen Özgür, açıklamasına şöyle devam etti; "Naras Barajı Ä°nÅŸaatında fiziki gerçekleÅŸme yüzde 97. Çardak Topsurlar Barajı ve Sulaması çalışmasında fiziki gerçekleÅŸme oranı yüzde 15. YeÅŸilbaÄŸ Barajı ve Sulaması iÅŸinde fiziki gerçekleÅŸme yüzde 70.  Ã‡altepe Saçıdere Gölet ve Sulamasında fiziki gerçekleÅŸme yüzde 73. 5 bin 506 dekar alanı suya kavuÅŸturacak olan  Belenobası Pompaj Sulaması iÅŸe tamamlandı. Karpuz Çayı Islahı 2. Kısım çalışmaları devam ediyor. Åžarlavuk Deresi 1. Kısım çalışmasının yüzde 30 tamamlandı." 
PROJE SAFHASINDAKÄ° TESÄ°SLER 
Proje çalışmaları devam 11 tesis hakkında da bilgi veren Özgür, "YavrudoÄŸan Barajı Proje Yapımı, YavrudoÄŸan Barajı Sulaması Proje ve KamulaÅŸtırma Planı Yapımı, Çardak Barajı Proje ve KamulaÅŸtırma Planı Yapımı, Çardak Barajı Sulaması Proje ve KamulaÅŸtırma Planı Yapımı, Köprüçay Islahı Proje Yapımı, Karpuz Çayı Islahı Proje ve KamulaÅŸtırma Planı Yapımı,  Ilıca Deresi, Sarısu Deresi TaÅŸkın Korumave Rusubat Kontrolüne Yönelik Proje ve KamulaÅŸtırma Planı, Sağırin Deresi TaÅŸkın Koruma, Ä°ncirli (Kömürcüler) Deresi TaÅŸkın Koruma, Nifrit Deresi TaÅŸkın Koruma Proje çalışmaları devam ediyor." diye konuÅŸtu PLANLAMA SAFHASINDAKÄ° TESÄ°SLER Manavgat ilçesi'nde 20 tesisin planlama çalışmasına devam edildiÄŸini ifade eden Özgür, "KızıldaÄŸ Göleti ve Sulaması,  Yeniköy Yerköprü Göleti ve Sulaması, HalitaÄŸalar Göleti ve Sulaması, Bozyaka Laleibükü Barajı ve Sulaması, Karabucak Göleti ve Sulaması, Yukarı Işıklar Göleti ve Sulaması, BeÅŸkonak Barajı  HES ve Sulaması,  Ballıbucak Köyü TaÅŸkın Koruma (T.K),  DeÄŸirmenözü Köyü T.K., Çenger (Dilkum Sitesi) T.K., Saraçlı Köyü KeleÅŸ Deresi T.K.,  Ã‡altepe Köyü Köprüçay-Akçay Dereleri T.K.,  Ã‡avuÅŸköy  Acısu Deresi T.K.,  Sorgun  Acısu Deresi T.K., Kelçay T.K., Çardak ve Hokka Dereleri T.K., Kaplanbükü ve Devrencik Deresi T.K., Söbiyer Deresi T.K., Köprüçay T.K. ve BingeÅŸik Deresi T.K. planlama çalışmaları sürüyor" dedi