Seraya Çevrilmiş Evin Odasında Kenevir Üretimi

Seraya Çevrilmiş Evin Odasında Kenevir Üretimi

17 Mart 2024
2778 defa okundu
Düzenlenen uyuşturucu operasyonunda bir kişi tutuklandı.
Özel düzenekle kurulmuş alüminyum folyo ile kaplı yapay sera içerisinde uyuşturucu imalatı yapıldığı ortaya çıkarıldı.

Manavgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek, Evrenseki Mahallesi'nde bir eve operasyon düzenledi.

Evde yapılan aramada, bir odada oluşturulan yapay serada 92 kök hint keneviri, 3 fide yetiştirme fanusu, 4 kilo 603 gram esrar, bir hassas terazi, 7.65 çapında bir tabanca, bu tabancaya ait 27 mermi ile uyuşturucu madde yapımında kullanılan çok sayıda aparat ele geçirildi.

Ekipler, evde bulunan E.C'yi gözaltına aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk eden zanlı, çıkarıldığı mahkemece "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlamasıyla tutuklandı.

UYUŞTURUCU İMALATI TESPİT EDİLDİ

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Manavgat Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Evrenseki mahallesinde E.Ç isimli şahsın evinin bir odasını kullanıma kapatarak oda içerisinde hint keneviri ve esrar maddesini özel düzenekle imal ettiğini tespit etti.
YAPAY SERA OLUŞTURDUKLARI BELİRLENDİ 
 İçerisi tamamen alüminyum folyo ile kaplı iki bez dolap içerisinde yetiştirilen hint kenevirlerinin aynı sıcaklıkta tutulması için ısı ve nem ölçer kullanılarak yapay sera oluşturulduğu belirlendi.
ÇOK SAYIDA MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan aramada yapay sera içerisinde; 21 hint keneviri, 3 fide yetiştirme fanusu içerisinde 71 hint keneviri fidanı, 4 bin 603 gram esrar maddesi, 1 hassas terazi, 1 adet 7.65 tabanca, tabancaya ait 27 mermi, esrar maddesini toz hale getirmede kullanılan 1 öğütme kabı, bitki yetiştirmede kullanılan zirai ilaç, gübreli toprak, su motoru ve aparatları, vitamin ve aminoasit, çok sayıda saksı, esrar maddesinin yetişmesindeki ortamı sağlayan ısı ve nem ölçer, dijital termometre, mekanik zaman saati, ısıtıcılı ampul, led lamba, zirai ilaç dökümünde kullanılan ölçü kabı, havalandırmada kullanılan aspiratör, alimünyum spiral boru, havalandırma motoru ve filitresi, yoğun esrar kokusunu değiştirme ve gizlemede kullanılan elma kokulu jel ve fan, esrar maddelerini paketlemede kullanılan vakum poşeti ve vakum aleti, tohum yetiştirmek için kullanılan çok sayıda tohum yetiştirme tüpü, hint kenevirlerinin budanmasında kullanılan bağ makası, normal makas ve yan keski, oda içerisinde elektrik akımını sağlamaya yarayan çok sayıda priz ve uzatma kablosu ele geçirildi.