Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası Manavgat'ta Başladı

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası Manavgat'ta Başladı

16 Mart 2024
1966 defa okundu
Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası birinci etabı  Antalya'nın  Manavgat İlçesi'nde başladı. Türkiye Bilardo Federasyonu'nun düzenlediği  Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın birinci etabı,  Manavgat'taki Sueno Hotels Beach  Side'de başladı. Büyükler, gençler ve kadınlar olmak üzere üç kategoride yapılan turnuvaya, ülke genelinden 1200 sporcu katıldı. Turnuvada, dünya şampiyonu olan Tayfun Taşdemir, Lütfü Çenet ve Semih Saygıner gibi isimler de mücadele ediyor. Gençler ve kadınlar kategorisi yarışlarının  8 Mart'ta başlayacağı  Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın birinci etabı, 11 Mart'ta final maçları ve kupa töreniyle sona erecek. 
'DEV BİR TURNUVA YAPIYORUZ' Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, şampiyonanın 4 etaptan oluştuğunu ve ilk etabının  Antalya'da düzenlediğini söyledi. Federasyon olarak en geniş katılımlı turnuvayı düzenlediklerinin altını çizen Başkan Ercan, "Geçen sene düzenlediğimiz turnuvaya 750 katılım olmuştu. Bu yıl rekor bir katılımla kadınlar, gençler ve erkekler kategorilerinde toplam 1200 sporcu katılıyor. Belki de dünyada en geniş katılımlı turnuva. Olağanüstü bir ilgiyle karşılaştık. 
Dev bir turnuva yapıyoruz. Son turlarda  Türkiye'nin en iyi bilardocuları da turnuvaya dahil olacak. 11 Mart'ta yarı final ve final maçları ile etabımız sona erecek. Aralık ayında son etabımızı gerçekleştireceğiz. Etapların sonunda alınan puanlarla 2016 yılının milli takımı ve  Türkiye şampiyonu belli olacak" diye konuştu. GEÇEN YIL 17 MADALYA ALINDI 2015 yılını uluslararası alanda rekor bir başarı ile tamamladıklarını aktaran Federasyon Başkanı Ercan, "2015 yılında uluslararası turnuvalarda toplam 17 madalya almıştık. 

Aynı başarıyı bu yıl da tekrarlamak istiyoruz. Sporcularımız dünyanın en kaliteli sporcuları arasında gösteriliyor. 15 gün önce  Almanya'da yapılan 3 bant milli takımlar dünya şampiyonasında Semih Saygıner ve Lütfü Çenet dünya ikincisi oldu. 2016 yılının ilk katıldığımız uluslararası turnuvasından madalya ile döndük. Bu da bizi mutlu etti" dedi. 'OKULLARDA BİLARDO PROJEMİZ VAR' Federasyon olarak asıl hedeflerinin gençleri bilardoyla buluşturmak olduğuna dikkati çeken Başkan Ercan, "Bunun için okullarda bilardo projemiz var. Bu konuda çok ciddi atılımlarımız var. Sona yaklaştık. 2016- 2017 yılında inşallah okullara da bilardoyu sokarız. Her okula bir bilardo masasını koymayı hedefliyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.