Budapeşte Turizm Fuarı'nda Manavgat'a Yoğun İlgi

Budapeşte Turizm Fuarı'nda Manavgat'a Yoğun İlgi

8 Nisan 2024
1890 defa okundu
MATSO, Romanya Bükreş Turizm Fuarı'nın ardından, 03-06 Mart 2016 tarihlerinde Hungexpo Fuar Merkezi'nde düzenlene Macaristan/Budapeşte Turizm Fuarı'na katılarak ilçenin tanıtımını gerçekleştirdi. Bu yıl 30 ülkeden yaklaşık 500 tur operatörü ve acentesi katıldığı fuarda MATSO, Manavgat-Side destinasyonu standında fuar boyunca çok sayıda tatilciyi, tur acentelerini ve turizm profesyonellerini misafir etti. Manavgat / Side destinasyonunda güvenli ve rüya gibi bir şekilde tatil yapabileceklerini anlatan MATSO personeli ziyaretçilere Manavgat'ı tanıtan neşeli haritalar, tanıtım kitapçıkları, broşür ve tanıtım CD'leri hediye etti. Manavgat-Side standı fuar boyunca açık kaldı.

Macaristan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısında son yıllarda artış yaşandığına dikkat çeken MATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Güneş, bu yılda artışın devam etmesini beklediklerini vurguladı. Budapeşte Turizm Fuarı'nda açtıkları standın yoğun ilgi gördüğünü anlatan Güneş, ilçede ve bölgede güvenli ve mutlu bir şekilde tatil yapılabileceğini anlattıklarını ifade etti.

Manavgat- Side turizm destinasyonu daha iyi tanıtabilmek için çaba gösterdiklerini belirten Güneş, EMİTT Fuarı'ndan bu yana yoğun bir tanıtım dönemi geçirdiklerini söyledi. Güneş, "İlçenin tanıtımında katıldığımız fuarla en güzel şekilde yaparak bölgede güvenli ve mutlu bir tatili bölgemizde yapabileceklerini anlatıyoruz. Özellikle sahillerimizi az tanıyan acentelere ve katılımcılara en iyi şekilde tanıttık" dedi.

Manavgat-Side destinasyonunu farklı pazarlarda tanıtarak, iç pazara ve Avrupa pazarına katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Güneş, 2016 yılında ilçe turizmine katkı sağlamak amacıyla 10 fuar organizasyonu planladıklarını kaydetti. Güneş"Planladığımız fuarlardan şu ana kadar yurt içinde bir fuar ve yurt dışında ise Slovakya, Belçika Gent, Belçika Brüksel, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Macaristan'daki, turizm fuarlarında ilçemizi tanıttık.Bundan sonra ise Avrupa'nın en büyük fuarların birisi olan ve 09 - 13 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan ITB Turizm Fuarı'nda ilçemizi en iyi şekilde tanıtacağız. ITB Turizm Fuarı'na da bu yıl desteğimiz daha fazla olacak ve güzel bir tanıtım çalışması gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

RUS PAZARINA ALTERNATİF FARLAR

Rus pazarına alternatif olarak Ukrayna ve Türki Cumhuriyetlerdeki fuarlara önem verdiklerine değinen Güneş şöyle dedi: "Moskova Turizm Fuarı'na alternatif olarak gördüğümüz Ukrayna Kiev ve Azerbaycan Bakü de yapılacak Turizm Fuarlarına da önem veriyoruz. Bu kapsamda her iki turizm fuarında da Manavgat -Side destinasyonu en güzel şekilde tanıtacağız. Hem konaklama sektörünün hem de Manavgattaki ticaretin daha iyi gitmesi ve bu krizden etkilenmemesi için MATSO olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz"