Manavgat, Ordu ve Sivas İllerinden Daha Fazla Sigortalı İşçi Çalıştırıyor

Manavgat, Ordu ve Sivas İllerinden Daha Fazla Sigortalı İşçi Çalıştırıyor

5 Nisan 2024
1670 defa okundu


Antalya'ya gelen 12 milyon turisti ağırlayan Manavgat ilçesi, sigortalı işçi çalıştırmada Sivas, Ordu, Edirne ve Burdur illerini geride bıraktı. 


MATSO öncülüğünde 6 kuruluşun bir araya gelerek organize ettiği ve 10 gün sürecek olan 'Manavgat'ta İş Var, İş ve İşveren İstihdam Fuarı' başladı. Fuarda Manavgat'taki zincir otellerle birlikte 90 işveren firması iş arayanlarla buluşma standı açtı. 


'MANAVGAT TURİZMDEN ÜLKE EKONOMİSİNE YILLIK 4 MİLYAR DOLAR DÖVİZ GİRDİSİ SAĞLIYOR'


Fuarın açılışın konuşmasını yapan MATSO Başkanı Boztaş, 250 yatak kapasitesine sahip Manavgat'ın son 5 yılın ortalama gelirinin 4 milyar dolar olduğunu söyledi. 


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre geçen sene ağustos ayı itibariyle Manavgat'ta sigortalı çalışan sayısının 90 bin olduğunun altını çizen Boztaş, "Bu rakam ocak ayında 58 bine düşüyor. Manavgat istihdam ettiği 90 bin sigortalı çalışanıyla Edirne, Ordu ve Sivas Büyükşehirler de dahil olmak üzere 54 ilden daha fazla sigoratlı işçi çalıştırıyor. Manavgat'ımızda 7 bin 115 sigortalı işçi çalıştıran işletme var. Bu rakamla 40 ilden daha fazla sigortalı işçi çalıştıran işletmeye sahibiz." diye konuştu. 


Bu tür buluşmaların aynı zamanda krizleri bir fırsata çevirmede yol haritası sunacağına inandığını vurgulayan Boztaş, turizm sektöründe 2015 yılında başlatan krizin turizmciye sadece Almanya ve Rusya pazarına bağlı çalışmamayı, alternatif pazar arayışına girilmesi gerektiğini net bir şekilde gösterdiğini kaydetti. 


'EKONOMİDE YUMURTALARI TEK SEPETTE TOPLAMA HATASINDAN VAZGEÇELİM'


İktisatçıların, daha önce Manavgat'ta sadece turizm gelirleriyle ekonomiye yön verilmemesi noktasında 'yumurtaları tek sepette toplamayın' uyarısı yaptığının altını çizen Boztaş, alternatif turizm pazarları bulunması noktasında MATSO'nun 12 uluslararası turizm fuarına katılarak destinasyon tanıtımı ve pazar bulma çalışması yaptığını ifade etti. 


Boztaş, bölgede bir an önce Gıda İhtisas Sanayi Bölgesi'nin hayata geçirilmesinin hayati öneme sahip olduğunun altını çizdi. Boztaş, şunları kaydetti: "Domates yetiştiriyoruz, salça fabrikamız yok. Dünyanın en kaliteli narını yetiştiriyoruz, nar suyu fabrikamız yok. Yine verimli topraklarımızda kendine has aroması ile zengin sulu olmasıyla ünlü portakal yetiştiriyoruz ama; bir portakal işleme, paketleme tesisimiz ile portakal suyu fabrikamız yok. Onun acile Gıda İhtisas Organize Sanayi'nin hayata geçirilmesi gerekmektedir."


Boztaş, gelecek yıl Akdeniz Üniversitesi MATSO Turizm Fakültesi'nin eğitim hayatına başlamasıyla turizmde nitelikli ve kalifiye elaman bulmanın daha kolay olacağını sözlerine ekledi. 


Konuşmaların ardından 6 kurum temsilcisinin kurdele kesimiyle fuar açılışı gerçekleşti.