Manavgat'ta AB'yi Öğreniyorum Yarışması

Manavgat'ta AB'yi Öğreniyorum Yarışması

16 Mart 2024
1966 defa okundu
Antalya’nın Manavgat ilçesi’nde "AB’yi öğreniyorum" bilgi yarışmasının finali 12 lisenin katılımıyla yapıldı.

Öğrenciler AB'yi Öğreniyor projesi kapsamında "AB'yi Öğreniyorum" isimli bilgi yarışmasının Manavgat finali Iraz-Düriye Duran Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Lise 10. Sınıf öğrencilerinin AB hakkındaki bilgilerini ve farkındalıklarını artırmaları için araştırma yapmaya yöneltmek amacıyla düzenlenen ve 12 lisenin katılımıyla gerçekleştirilen yarışma Manavgat Anadolu Lisesi'nin birinciliğiyle sonuçlandı. Yarışmaya katılan okulların idareci, öğretmen ve öğrencilerinin de izlediği yarışmada ekiplere 15'er soru soruldu. 15 asil sorudan 12 tanesini doğru cevaplandıran Manavgat Anadolu Lisesi ve Iraz Düriye Duran Anadolu Lisesi ekipleri arasında Manavgat birincisi olan ekip yedek sorular sonunda belli oldu. 2. Yedek soruya doğru cevap veren Manavgat Anadolu Lisesi Manavgat birinciliğini elde ederken Iraz Düriye Duran Anadolu Lisesi ikinci, Rukiye Raşit Meşhur Sağlık meslek lisesi ise üçüncü oldu.

Yarışmanın tamamlanmasının ardından yarışmaya katılan 12 okula sertifikaları verilirken dereceye giren 3 okula ise sertifikanın yanısıra hediyeler verildi.