Manavgat'taki Altyapı Çalışmaları

Manavgat'taki Altyapı Çalışmaları

16 Mart 2024
1992 defa okundu
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antalya Büyükşehir Belediyesinin dört aydır yürüttüğü altyapı çalışmalarıyla vatandaşı mağdur ettiğini ileri sürdü.

Manavgat Belediye Başkanı Sözen, Eski Hisar Mahallesi Güllük Caddesinde yaptığı basın açıklamasında, Manavgat'ın Türkiye'nin iktisadı hayatına 5 milyar dolar katkı yaptığını ve Türkiye'nin 50 ilinden büyük bir kenti olduğunu dile getirdi.

İlçenin yılda 5 milyon turist ağırladığını ve 250 bin turizm yatak kapasitesine sahip olduğunun altını çizen Sözen, "Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçede yaklaşık dör aydır altyapı çalışmalarıyla vatandaşı mağdur etti. Plansız programsız, bizimle müşterek çalışmadan Manavgat'ı çamurun toprağın içerisinde yaşamaya mecbur etti. Manavgat'ın her yeri çamur, çukur" diye konuştu.

Sözen, amacının polemik yaratmak değil, kısır çekişmelerin önünü açmak olduğunu vurgulayarak, bu konuda son derece hassas davrandığını belirtti.

"Manavgat bunu hak etmiyor"

Geçtiğimiz günlerde Side'de AK Parti İlçe Başkanı Hasan Öz, AK Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç ve İbrahim Aydın'ın müşterek yaptığı basın açıklamasını da eleştiren Sözen, halkla, halkın evi olan Manavgat Belediyesini karşı karşıya getirmeye çalışıldığını öne sürdü.

Sözen, Milletvekili Enç'in sürekli olarak 300 milyon liralık yatırım yaptıklarını tekrarlayıp durduğunu ifade ederek, "Her türlü hizmete minnet duyuyorum. Ama ben göremiyorum. Vatandaşlarımıza soruyorum, 300 milyon liralık yatırımı gören var mı? Bizi bu yatırımı durdurmakla suçluyorlar. Evet üç defa durdurdum. Turizm sezonuna giriyoruz otellerde satış yok, rezervasyon yok. Dört oteli olan ikisini açmıyor. Korkunç bir işsizlik geliyor. 20-25 bin esnafımız hayatını idame ettirmekte zorlanacak. Milyon dolarlık turizm yatırımları zor durumda. Böyle kötü gelen bir turizm sezonunda Manavgat bunu hak etmiyor" diye konuştu.

Başkan Sözen daha sonra Manavgat Belediyesi Side Ek Hizmet binasında yapacağı projelerle ilgili bilgi verdi.

Basın açıklamasına, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar ve partililer katıldı.