İbradı'da Altınbeşik ve Hes Eylemi

İbradı'da Altınbeşik ve Hes Eylemi

20 Nisan 2024
1992 defa okundu
İbradı'da altınbeşik ve HES eylemiAntalya'nın İbradı İlçesi'nde Altınbeşik Mağarası'nın kiralanmak istenmesi ve Irmak Vadisi'ne HES yapılmasına karşı çıkan çevre halkı, eylem yaptı.
Antalya Büyükşehir Belediye meclisinin geçen ayki toplantısında 10 yıllığına kiralanmak üzere belediye encümenine yetki verilmesi ve  Manavgat Çayı'nın çıkış yeri olan Irmak Vadisi üzerinde yapılması planlanan  HES'lere karşı çıkan çevre halkı, eylem yaptı. İlçe merkezindeki Atatürk Anıtı önünde yapılan eyleme CHP İl Başkanı  Semih Esen,  İbradı Belediye Başkanı  Serkan Küçükkuru, çevre örgütleri ve sendikaların temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

'Milli parklar korunmalı', 'Köprüye hayır', 'Altınbeşik geri verilinceye kadar direneceğiz', 'Talana son', 'Akarsularımızı, mağaramızı özgür bırakın' yazılı dövizlerin açıldığı eylemde konuşan  İbradı Belediye Başkanı  Serkan Küçükkuru, Altınbeşik Mağarası'nın ilçenin en önemli değerlerinden bir olduğunu belirterek, mağaranın Büyükşehir Belediyesi'ne kiralanması ile bölgedeki doğal güzelliklerin ve yaban hayatının tahrip edileceği bir sürecin başlayacağını savundu.

Mağaranın Büyükşehri Belediyesi'ne kiralanmasının ardından mağaranın belediye şirketlerine oradan da üçüncü şahıslara kiralanıp kiralanmayacağının hiçbir garantisinin olmadığını vurgulayan Başkan Küçükkuru, "Bizler kendi evimizde kendi toprağımızda misafir olmayacağız. Mağaramızı, ırmağımızı, doğamızı ve yaban hayatımızı tahrip ettirmeyeceğiz" dedi.

Eyleme katılan çevre örgütlerin temsilcileri de yapılmak istenen  HES projelerinin yaban hayatına ve doğaya zarar vereceğini belirterek, buna izin vermeyeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından eylem sona erdi.